Oktay Usta’nın Yağ Mantısı tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 25 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Yağ Mantısı için gerekli malzemeler

    2 su b.un
    2 çorba k.yoğurt
    1 yumurta
    1 tatlı k.kuru maya
    1 tatlı k.tuz
    Aldığı kadar su

    İç harcı için

    150 gr.kıyma
    1 soğan
    Tuz,karabiber

    Sosu için

    1 kase yoğurt
    3 domates
    1 tatlı k.salça
    2 diş sarımsak
    Sıvıyağ
    Tuz,karabiber

    Yapılışı

    Önce hamurunu hazırlayalım. Unu karıştırma kasesine alalım. Üzerine mayayı,yoğurdu,yumurtayı alalım.Üzerine tuzu ve yavaş yavaş suyu ilave ederek mantı hamurunu hazırlayalım. Hamur dinlenirken iç harcı için kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Sosu için tavaya rendelenmiş domatesleri Alalım.Üzerine salçayı,sıvıyağı ve doğranmış sarımsakları ilave edelim. Tuz ve karabiber İlave ederek pişirelim. Mantı hamurunu normal büyüklükten daha irice karelere keselim. Ortalarına kıyma harcından paylaştıralım. Uçlarını karşılıklı köşeleri birleştirerek kapatalım. Bol kızgın sıvı yağda kızartalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt dökün. En son domates sosu da döküp sıcak servis yapın.
    [​IMG]
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Oktay Usta’nın Yağ Mantısı tarifi

    of diyorum başka bişey diyemiyorum yapan olsada yesek beee
     



  3. Cevap: Oktay Usta’nın Yağ Mantısı tarifi

    Kızarmış şekilde yapılanından daha önce hiç tatmadım. Umarım yerken ağır bir tadı yoktur.
    Tarif için teşekkürler Yarenim. Denemek lazım