Oktay Usta'nın Pirpirim Aşı(Elazığ)

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 9 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Pirpirim Aşı (Elazığ )


    Malzeme :

    200 gr et
    1 kg pirpirim (semizotu)
    1 çay b. nohut
    1 çay b. bulgur
    1 çay b. börülce
    1 çay b. yeşil mercimek
    1 soğan
    5 diş sarımsak
    2 kuru kırmızı biber
    2 çorba k. tereyağı
    1 tatlı k. nar ekşisi
    karabiber, kırmızı biber
    tuz, nane
    sıvıyağ

    Hazırlanışı :


    Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 200 gr.eti alın. Soğanı sarımsakları çok ince olarak kesin. Tencereye soğanı ve sarımsakları ilave edin. Etleri yarı kıvamda pişirin. Üzerine nohut,bulgur,börülce,yeşil mercimeği ve 2 adet kuru kırmızı biberi ilave edin. Üzerine tuz,nar ekşisi ilave edin. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin. Pişen yemeğnizi servis tabağına alın.Üzerine naneli sosu döküp servis edin.
     



  2. Cevap: Oktay Usta'nın Pirpirim Aşı(Elazığ)

    Yöreme ait bir yemek tarifi ellerine sağlık Blue..:f40: Elazığlı olmama rağmen bu aşı hiç yapmadım.Umarım tadı güzeldir.:)
     



  3. Cevap: Oktay Usta'nın Pirpirim Aşı(Elazığ)

    Pirpirim ismini hiç duymamıştım. Değişik bir tarifmiş. Tadına bakmak isterdim.
    Teşekkürler Blue