Oktay Usta'nın Muzlu Sütlaç Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 19 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Muzlu sütlaç malzemeleri
    ■1 kg süt
    ■1 kahve fincanı pirinç
    ■1 su bardağı toz şeker
    ■1 paket vanilya
    ■2 adet muz
    ■1 adet yumurta
    ■Yarım yemek kaşığı pirinç unu
    Süslemek için
    ■1 adet muz
    Muzlu sütlaç tarifi
    1 su bardağı suyla pirinçleri tencereye alıp, 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçler uzanınca sütü ekleyin. 30 dakika kısık ateşte, ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. Toz şekeri ekleyip, 20 dakika daha pişirin. Muzları soyup, çatalla püre haline getirin ve vanilya, yumurta, pirinç ununu ekleyerek iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı sütlaca hızlı hızlı karıştırarak katın. 5 dakika sonra ateşten alın. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın. Üzerlerini servisin hemen öncesinde muz dilimleriyle süsleyin (muzun kararmaması için süslemeyi sona bırakıyoruz).
     



  2. Cevap: Oktay Usta'nın Muzlu Sütlaç Tarifi

    Eminim tadıda nefistir. Hiç tatmadığım bir lezzet ama muzu sütlaçla bağdaştırdım. :f40:
     



  3. Cevap: Oktay Usta'nın Muzlu Sütlaç Tarifi

    RouGe buralara uğramadı mı henüz :))
    Beğenirse yaşadık:f196:
     



  4. Cevap: Oktay Usta'nın Muzlu Sütlaç Tarifi

    Daha gelemedi tavuk göğsünü görünce fırladı gitti . :f40: Ya yedi ağırlık çöktü uyudu ya da bize kalmadı o yüzden utandı gelemiyor :f30::f30:
     



  5. Cevap: Oktay Usta'nın Muzlu Sütlaç Tarifi

    Blue sütlacı bizim evde yeriz ben sıcak sıcak, sen buzdolabında soğutup :f40:
    Ama ben sade alırım bol tarçınlı :f196: