Oktay Usta'nın İrmik Helvası

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve Blue tarafından 23 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. Blue Üye

    [​IMG]

    MALZEMELER:


    1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
    1 küçük paket margarin (125 gr.)
    1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)
    1 çorba kaşığı çam fıstık
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su





    YAPILIŞI:

    Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır.
  2. $adrazam

    $adrazam Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Cevap: Oktay Usta'nın İrmik Helvası

    yaw annem bir yapıyor varyaa ah bak şimdi iştah hat safhada hee
  3. RouGe

    RouGe Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    489
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cevap: Oktay Usta'nın İrmik Helvası

    İçinde vanilyalı dondurma olmadan olmaz. :)
  4. Merve_FB

    Merve_FB Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.686
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    38

    Cevap: Oktay Usta'nın İrmik Helvası

    blue ablacım yine döktürmüşsün.....ellerine sağlıkk.....
    çok güzel gözüküyor...denemeye değer...:f40: