Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 3 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi için malzemeler
    5 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Su

    İç harcı için

    150 gr.tereyağı
    2 su b.ceviz
    Sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 yumurta

    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hazır olan hamuru 2 ‘ye bölerek olabildiğince ince açın. 2 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin. Kömbe hamurunu üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ sürün. Kömbe hamurunu elinizle esnetin. Üzerine ceviz serpin. Daha sonra kömbe hamurunu rulo yapın. Yuvarlak fırın tepsisini sıvıyağ sürün. Kömbeyi tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak olarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek üzerine biraz bastırın. Bir süre beklettikten sonra 180 derecede pişirin.

    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi

    Hımm çok severim şu an çay içiyorum yanında ne güzel giderdi.Annem olsa yapardı şimdi :(