Öksürük Bitkisel Tedavi

'Şifalı Bitkiler' forumunda ZeuS tarafından 1 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Öksürük Bitkisel Tedavisi,
    Öksürüğün Bitkisel Tedavisi
    öksürük için bitkisel


    Öksürük İçin Bitkisel Tedavide En Başarılı Ürün Zencefil Macundur.Sabah Akşam Bir Tatlı Kaşığı Alınması Yeterlidir.Zencefil Macun Aslında Tüm üst solunum yolları hastalıkları için bir mucizedir.

    İnce kıyılmış lahana yaprakları, sirkeli suda yirmi dakika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak gün boyu dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan yarı oranında içme suyuna karıştırılarak günde üç fincan içilir.
    Dilimlenmiş patatesler yarım saat süreyle sirkeli suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak gün boyu dinlendirilir.

    Dinlendirilen sıvıdan yarı oranında içme suyuna karıştırılarak günde üç fincan ısıtılarak içilir.
    Soğan kıyıldıktan sonra, haşhaş tohumları ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, ezilmiş vişne posası ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
    Hazırlanan şuruptan yemekten önce bir veya iki çorba kaşığı içilir.


    Çocuklarda Öksürüğün Bitkisel Tedavisi
    • Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Vişne, Gül, Sırça otu, Semiz otu, Papatya, Nane, Bal
    • Hazırlanış Şekli:

    Çekirdekleri alınmış vişne dövülerek ezilir. Elde edilen posaya gül suyu ve bal ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır, hazıryanan bu şuruptan hastalık süresince aç karına bir çorba kaşığı içirtilir.
    Sırça otu ve nane birlikte demlenir. Süzüldükten sonra iki saat süre ile dinlendirilir. Hazırlanan bu karışım şurup kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırılarak karıştırılır. Hastalık süresince şuruptan günde üç çorba kaşığı içilir.
    Semiz otu haşlandıktan sonra süzülür. Elde edilen sıvı şurup kıvamına gelinceye kadar gül suyu ve bal ile karıştırılır. Tedavi süresince bu şuruptan yemekten önce iki çorba kaşığı içilir.
    Papatya on dakika süre ile sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya bal ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hastalık süresince hazırlanan bu şuruptan üç çorba kaşığı içilir.