Oklava Baklavası-Oklava Baklavası Tarifi,resimli

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye


    baklava tarifleri, Oklava Baklavası Nasıl Yapılır, Oklava Baklavasının Yapılışı ,burma baklava tarifi,burma baklava nasıl yapılır

    [​IMG]

    500 gr un
    2 yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı ayçiçekyağı
    1 çay kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı sirke
    Biraz tuz
    Açmak için;
    250 gr nişasta
    500 gr un
    İçi;
    300 gr ceviz içi

    Baklava hamurunun yarı ölçüsünü hazırlayın. Baklava hamurunu 12 pazıya ayırın. Nişastalı unla incecik açın. 6 yufkayı yayıp hafifçe kurutun. Yaş olan baklava yufkasının üstüne bir tane de kuru yufka yerleştirin. Orta kısmına uzunlamasına ceviz içi koyun. Oklavayı yufkanın içine yerleştirin ve ikiye katlayıp uç kısmını içeriye kıvırın. Oklavayla birlikte yuvarlayarak sarın. Okalavayı düz çekin ve yağlanmış bir tepsiye sıralayın. Baklava biçiminde kesin. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Fırında pembe renkte pişirin. Soğuduktan sonra ılık şurubu dökün. ​
     

Sayfayı Paylaş