nutellalı kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda €rwA tarafından 17 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Goruntusuyle ve tadiyla gercekten mukemmel bir tarif. Ben kalpli kalipla yaptim ama siz dilediginizi kullanabilirsiniz. Hatta kaliba bile gerek yok, cay bardagiyla kesip ortasini da yuvarlak bir kapakla cikarabilirsiniz. Ayrica orjinal tarifinde oldugu gibi ortasina cikolata yerine dilediginiz receli de surebilirsiniz. Tamamen size kalmis. Asagidaki olculerle 40 adet kalpli kurabiyem oldu...
    .
    .
    Malzemeler
    .
    200 gr margarin (oda sicakliginda yumusamis)
    1 su bardagi pudra sekeri
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3 ya da 3,5 su bardagi un
    .
    Ici icin
    3-4 yemek kasigi nutella veya dilediginiz recel
    .
    Uzeri icin
    1-2 yemek kasigi pudra sekeri
    .

    Yapilisi: Hamur malzemeleriyle yumusak ele yapismayan bir hamur yogurun. 5 dakika kadar dinlendirin. Tezgahin uzerine alip 3-5 mm kalinliginda acin. Dilediginiz kalipla kesin. Kestiklerinizin yarisinin ortasini bir kapak ya da daha kucuk bir kalipla cikarin. Yaglanmis tepsiye ya da yagli kagida dizin. 175 derecede (350 F) 15-20 dk kadar pisirin. Elinizle kontrol edin kurabiyeler sertlesmisse pembelesmesini beklemeden firindan cikarin. Soguduktan sonra ortasi delik olanlari ayri bir yere dizin ve uzerlerine kucuk bir elekle pudra sekeri eleyin. Diger kalan kurabiyelerin uzerine dilediginiz malzemeyi surun. Delik olanlari uzerine duzgunce yerlestirin.
    .
    Not: Eger nutella disinda cokokrem gibi diger cikolatalardan kullanacaksaniz, surmeden once cikolatayi su koydugunuz bir tavayi atese koyarak ya da varsa mikrodalgada 10-15 sn tutarak yumusatip oyle surun.
    :f40:
     



  2. dayanamadım bunun yanına bide sandiviç ekmegi ekliyim dedim:)

    [​IMG]
    Malzemeler
    .
    5 su bardagi un
    1 yumurta ( aki icine sarisi uzerine)
    100 gr eritilmis tereyag ya da 1 su bardagi siviyag
    1 su bardagi sut
    1 su bardagi su
    1 yemek kasigi kuru ya da 1 kup yas maya
    1 tatli kasigi tuz
    1 tatli kasigi seker
    .
    Yapilisi: Sutu ilitin. Icerisine mayayi ve sekeri koyup 10 dakika kadar kabarmasini bekleyin. Su haric diger malzemeleri ekleyip yogurmaya baslayin. Aldigi kadar ilik su ilave edip elinize yapismayacak bir hamur elde edene kadar iyice yogurun. Agzini kapatip 45 dakika kadar kabarmasini bekleyin. Kabardiktan sonra hamuru 20 parcaya bolun. Herbir parcayi duzgunce yuvarlayin. Yaglanmis tepsiye dizip uzerine yumurta sarisi surun. Dilerseniz susam ve corekotu serpin. Bir muddet tepside mayalanmasi icin bekleyin. (15 dk kadar) Aceleniz varsa firini bir miktar isitip ilik firinda 5 dk bekletin. 200 derecede (400 F) uzeri kizarana kadar pisirin.
    .
    Not: Una ilave edeceginiz suyun olcusu belirttigimden farkli olabilir cunku her unun su alma kapasitesi degisiyor.

    [​IMG]
    bizzat denedim ve süper
     



  3. bunlarda süper

    çikolata topları

    [​IMG]
    Sanirim cikolata seven herkesin sevdigi bir lezzet cikolata toplari... Ben de cok severim... Yapimi cok kolay oldugu gibi mozaik pasta gibi buzlukta iyice donmasina da gerek yok, biraz sogumasi yeterli...
    .
    Malzemeler
    .
    500 gr petibör bisküvi
    2 çay bardağı süt
    1 çay bardağı şeker
    2 çorba kaşığı kakao
    125 gr tereyağ/margarin
    1 paket vanilya
    1 portakal kabugu rendesi (arzu edilirse)
    1/2 su bardagi dovulmus ceviz
    1/2 su bardagi hindistan cevizi (bulamak icin)
    .
    Yapilisi: Portakal kabugu rendesini biraz suda kaynatip aci suyunun cikmasini saglayin. Yagi eritin. Sutu de ilave edip iyice isitin. Daha sonra sekeri ilave edip erimesini saglayin. En son kakaoyu da ekleyip iyice karistirin ve ilimasini bekleyin. Daha sonra karisima cevizi, vanilyayi, portakal kabugunu ve elinizla parcaladiginiz biskuvileri ilave edip yogurun. Bu asamada tadina bakarak sekeri eksik gelirse biraz pudra sekeri ilave edebilir ya da fazla gelirse kakao ilave edebilirsiniz. Daha sonra ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve hindistan cevizine bulayin. Dilerseniz kurdan saplayarak, buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.
    .
    Not: Kakao yerine 1 kare bitter cikolatayi benmari usulu eriterek de kullanabilirsiniz.