Nohutlu papaz yahnisi nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resımli nohutlu papaz yahnisi nasıl yapılır?
    MALZEMELER


    500 gr kuşbaşı süt danası eti
    30 gr tereyağı
    4 diş sarımsak
    500 gr arpacık soğanı
    1 tatlı kaşığı un
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 domates
    15 gr domates salçası
    dolmalık sarı ve kırmızıbiber
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    10 su bardağı sıcak su

    (6 kişilik)
    [​IMG]
    Nohutlu Papaz Yahnisi



    Nohutlu Papaz Yahnisi tarifi

    Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Unu yemeğin içine serpip karıştırın. Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.