Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi Resimli
    Resimli Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi
    Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 Adet orta boy soğan
    1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
    Su bardağı nohut
    6-8 Su bardağı tavuk suyu
    1 Kahve fincanı pirinç
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz, karabiber

    Terbiyesi için :

    Yarım limon suyu
    1 Adet yumurta sarısı
    Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat

    Hazırlanışı:

    Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın. Ertesi gün suyunu değiştirin. Nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Suyunu süzüp bekletin. Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş tavuk eti, soğan, yağ, karabiber, tuz ve safranı ekleyin. Nohutları da ilave edin. Yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın ve hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin. Çorbayı sıcak olarak kaselere döküp, arzu ederseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.