Nohut mayalı ekmek

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 3 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Nohut mayalı ekmek tarifi
    Nohut mayalı ekmek yapılışı
    Nohut mayalı ekmek

    Malzeme:
    bir avuç nohut
    sıcak su
    bir fiske tuz
    hamur için ayrıca:
    un ve ılık su

    Yapılışı:


    Nohutları bir bezin arasına yerleştirip bir çekiç yardımıyla dövün.Etrafa fırlamaması için kolay yol kullanmadığınız bir mutfak havlusunun arasında kırmanız .

    Kırdığınız nohutları bir kavanoza koyup 2-3 parmak eksik sıcak suyu ilave edin .Bir fiske tuz ilave edin ve kapağını sıkıca kapatıp, yoğurt mayalar gibi iyice sarıp sarmalayın.sıcak bir yerde bekletin.Bu işlemi öğleden sonra başlatabilirsiniz.ertesi gün kapağı açtığınızda köpükler oluşmuşsa maya oluşmuş demektir.
    Ertesi gün mayayı süzerek yoğurma kabına alın.(Kokusu ilk önce kötü gelebilir ama inanın pişince kalmıyor o koku)..Hamuru ılık su ile hazırlayın. Tuz eklemeyin.Sert bir hamur olacak..Üzerini kapatın 20-30 dk. bekletin.tekrar yoğurun ve yağlanmış ya da yağlı kağıt koyulmuş tepsiye istediğiniz şekilde yerleştirin.(Ben yuvarlak bir tepside pişirdim yukarıda gördüğünüz şekilde). Ve kabarması için 25-30 dk. bekletin.(üzeri kurumasın diye örterek). kabardığında 220 derece ısıttığınız fırına üzerine fırça yardımıyla su sürerek ilk 15 dakikası yüksek sonra düşük ısıya alıp pişirin... Bayatladığında bile kızartarak üzerine tereyağ sürerek yemek nefis oluyor.

    ALINTI..