Nohut Böreği

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 28 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    6 adet yufka
    2 su bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    yarım demet maydanoz
    yarım demet dereotu
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
    Yapılışı
    derin bir kapta nohutu iyice ezin..(kaşıkla ezebilirsiniz).üzerine doğranmış maydanoz ve dereotu,kuru nane,tuz,kırmızıtozbiber ilave edip karıştırın.
    bu arada tepsiyi yağlayın veya yağlanmış kağıt koyun.ayrıca derin bir kapta yağ ile suyuda iyice karıştırın. geniş bir tezgaha veya masaya yufkayı açın içe doğru 1 karış kıvırın.kıvırdığınız yerin üzerine nohutlu içden serpiştirin.
    (küçük küçük parçalar şeklinde boş yer kalmamasına dikkat edin).yağlı suyu karıştın.kaşıkla yukanın iç dökülen kısmına serpiştirin.2 kaşıkda boş kısmına gezdirin. içli kısımdan başlayarak rulo yapın. ikiye katlayın tepsiye koyun.diğer yufkalarıda hazırladıktan sonra kalan yağı iyice karıştırın. fırça ile böreğin üzerine sürün.
    orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.