Nısuaz Barbunya Balığı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Nısuaz Barbunya Balığı Tarifi
    Nısuaz Barbunya Balığı nasıl yapılır
    Nısuaz Barbunya Balığı malzemeleri

    MALZEMELER

    4 kişi için
    8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
    1 kahve fincanı rafine yağı
    4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    4 yaprak defne
    az tuz
    bir tutam karabiber
    1 limonun suyu
    8 adet ançuez filetosu
    16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 bağ kıyılmış maydanoz

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI

    Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu serpin.