Nişastalı sebzeler nelerdir kısaca

'Sağlık bilgisi' forumunda YAREN tarafından 20 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Nişasta içeren Sebzeler
    Çok fazla yeşillik yemek, nişastası yüksek olan sebzelerin aşın tüketimini zorlaştırır. Nişastalı sebze örnekleri şunlardır: Pişmiş havuç, mısır, tatlı patates, beyaz patates, meşe palamudu, kestane, şalgam, su kestanesi, bal kabağı, armut biçimindeki balkabağı ve yabani havuç. Tahıllar ise, arpa, karabuğday, dan, yulaf, esmer pirinç ve yabani pirinci içerir. Bazı günler kahvaltıda bir su bardağı ölçüsünde yulaf ya da bir başka tam tahılı seçebilirisiniz. Diğer günlerde nişasta porsiyonunuzu akşam yemeğine saklayın.

    Esmer pirinç ve kara buğday gibi tam tahılları, pişirmeden önce bir gün suda bekletmek besin değerlerini artırmaktadır. Tahıl çimlenmeye başladığında bazı fıtobesin ve vitaminler aktif hale gelirler. Bu durum, anormal hücrelerin büyümesini engelleyen güçlü phenoller için de geçerlidir. Yirmi dört saat suda bekletmek, filizlenmenin ilk aşamasını başlatır, ama filizleri görmezsiniz. Ayrıca bir gün suda bekletmek pişirme süresini de kısaltır.