NiÇoiSe SaLaTaSı((:

'Damak Keyfi' forumunda MuGGY!! tarafından 8 Ocak 2010 tarihinde açılan konu


  1. 4-6 kişilik
    Hazırlama süresi:
    20 dakika


    MaLZeMeLeR
    150gr taze fasulye
    2 orta boy domates
    1orta boy kırmızı soğan
    3 adet haşlanmış yumurta(dörde bölünmüş)
    Yarım bardak siyah zeytin
    450gr ton balığı
    50gr ançüez (istenirse)
    1/4 bardak zeytinyağı
    1 çorba karşığı sirke
    1 diş sarımsak, ezilmiş
    1/2 çay kaşığı hardal

    HaZıRLaNıŞı

    Taze fasülyeleri ayıklayarak ortadan ikiye bölün ve derin bir tencerede 1 dakika kadar haşlayın.
    Süzdükten sonra başka bir kapta buzlu suya daldırıp çıkarın ve tekrar süzün.
    Fasulye, dilimlenmiş domates, halka soğan, haşlanmış ve dörde bölmüş yumurta, zeytin, ton balığı ve ançüezi sevis yapacağınız kapta karıştırın.
    Başka bir kapta zeytinyağı, sirke, sarımsak ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine dökün ve kızarmış ekmekle bekletmeden servis edin.

    MuTFaK SöZLüĞü
    Fransa'nın Nice bölgesine özgü ton balığı,
    ançüez, siyah zeytin ve haşlanmış yumurtayla
    yapılan ünlü Fransız salatası.
     



  2. Cevap: NiÇoiSe SaLaTaSı((:

    AfiYeT oLSuN...