Nevşehirin Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda YAREN tarafından 3 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. nevşehirin yemekleri nelerdir


    Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır. Genellikle et tüketimi fazladır. Yörede sebzeciliğe de önem verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar. Bölge, şarapları ile de ünlüdür.
    Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:

    Çorbalar:
    tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı.

    Yemekler:
    ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) ,Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk.


    Tatlılar:
    Bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf. Yörede kaliteli şarap üretimi de yapılmaktadır.
     



  2. Cevap: Nevşehirin Yemekleri

    hepsini yemek isterdim