Nefis Meze - Fava

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 3 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı fava tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler

    500 gram kuru bakla içi
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 adet orta boy soğan
    1 su bardağı zeytin yağ
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1 demet dereotu
    2 adet limon

    Yapılışı

    Fava yapmadan bir gece önce baklayı derin bir kaba koyun.
    Üzerini geçecek kadar su, yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin.
    Fava yapacağınız zaman suyunu süzün.
    Tencereye; bakla, yarım limonun suyu ve yarım yemek kaşığı toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın.
    Baklalar yumuşadığında biraz ılınmasını bekleyin.
    Robottan geçirip, püre haline getirin.
    Soğanları çok ince doğrayın.
    Tencereye zeytinyağını ekleyip, kızdırın.
    Soğanları ilave edip, bir süre kavurun.
    Bakla püresi, kalan toz şeker ve limon suyunu tencereye ekleyin.
    Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
    İnce kıyılmış dereotlarını tencereye ekleyip karıştırın.
    Favayı, cam bir tepsi ya da kek kalıbına dökün.
    Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

    Afiyet olsun

    Taze bakla içi kullanacaksanız bir gece önceden ıslatmanıza gerek yoktur.