Nefis Kurabiye Tarifleri- En Güzel Kurabiyeler Nasıl Yapılır, Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. kolay tuzlu kurabiyeler,güzel kurabiye tarifleri,güzel kurabiye nasıl yapılır,kolay kurabiye tarifleri,


    PRATİK TUZLU KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    1/2 su bardağı su
    2 dolu yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine sürmek için)
    5,5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    Üzerini süslemek için susam ve kuş üzümü (çörek otu da kullanılabilir)

    Yapılışı:

    Un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırarak ilave edip elinizle mıncıklayarak pütürlü bir karışım elde edin
    Sıvıyağ, yumurta akı ve suyu da ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin Gerekirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz ama benim ihtiyacım olmadı Kolay şekil vermek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin
    Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Hamuru merdaneyle çok inceltmeden açıp kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serpin Ben balık şekli verdiğimden gözleri için kuşüzümü kullandım ve koyu renk olmasın diye susam serptim Çok sevimli oldular
    180 dereceli fırında üzeri be altı kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin,,


    GüL Kurabiyesi


    [​IMG]

    malzemeler

    1 paket margarin

    1 yumurta

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 su bardağı pudra şekeri

    1 paket kabartma tozu

    1 vanilya

    aldığı kadar un


    hazırlanışı


    oda sıcaklığındaki margarinle tüm malzemeyi karıştırıp hamuru hazırlıyoruz

    iç malzemesi için 3-4elmayı rendeleyip üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekledim piştikten sonrada 1çay kaşığı tarçın ilave ettim soğumaya bıraktım

    bu arada dinlenen hamuru ince olarak açtım çay bardağıyla yuvarlaklar kestim kenarlarına resimdeki gibi kesikler atımortasına elmalı harçtan yayıp gülü oluşturdum yine resimden ayrıntıyı görebilirsiniz.Nefis Kurabiye Tarifleri

    sonrasında tepsiye sıralayıp190cde pişirmeye bıraktım

    Afiyet OLsun

    ELmaLI Kurabiye
    [​IMG]

    Malzemeler
    1paket margarin
    1çay bardağı yoğurt
    1/2çay bardağı sıvı yağ
    1paket kabartma tozu
    1su bardağı nişasta
    2yemek kaşığı pudra şekeri
    aldığı kadar un
    içine elma rendesi ve şeker tarçın karışımı

    içiçin istenilen miktarda elme ve şeker karıştırılıp pişirilir
    ocaktan alıp 1çay kaşığı kadar tarçın eklenir
    diğer tarafta hamur malzemesi yoğurulur
    tezgahta yarım santim kalınlığında açılan hamur rulet yardımıyla karelere ayrılır
    ortasına içmalzemeden koyulupiki köşe kapatılır
    fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir
    üzerine boşce purda şekeri elenip servise sunulur

    afiyet olsun

    Un Kurabiyesi

    [​IMG]

    Malzemeler:
    250 gr tereyağı veya margarin1/3 su bardağı sıvıyağ1/2 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya4-4,5 su bardağı unÜstüne serpmek için pudra şekeri
    Yapılışı:

    Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın
    Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin
    Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin
    Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin,
    150C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın
    Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.
     



  2. Cevap: Nefis Kurabiye Tarifleri- En Güzel Kurabiyeler Nasıl Yapılır, Resimli

    Fıstık Banyolu Kurabiye tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 1 yumurta
    * 1 çay bardağı şeker
    * 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    * 1 çay bardağı toz antep fıstığı
    * 1/2 paket kabartma tozu
    * 2 +1/4 su bardağı un

    Islatmak için:


    * 1 çay bardağı şeker
    * 2 çay bardağı su

    Üzeri için: toz antep fıstığı

    Hazırlanışı:

    Öncelikle ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker eriyene kadar, kaynatmadan sadece ısıtın Hamur için; şeker ve yumurtayı elinizle şeker eriyene kadar karıştırın Sonra yağı, antepfıstığını ilave edin ve karıştırın En son unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ( Benim hamurum da hala bir yapışkanlık vardı ) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin Önceden ısıtılmış 180- 190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15- 20 dk pişirin Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp çıkarın Servis ederken üzerlerine toz antep fıstığı serpin ( Dilerseniz kurabiyelerin üzerini şerbete batırdıktan sonra antep fıstığına batırabilirsiniz)

    Afiyet olsun