Nefis Etli bir Sebzeli yemek tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 11 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Sebze Yemekleri Nelerdir


    Etli Sebze Yemekleri Tarifleri



    Türk mutfağının en büyük özelliklerinden biri de sebzeleri pişirme yöntemlerinin farklılığıdır. Özellikle türk mutfağında olan basmalar oturtmalar dünya mutfağında yoktur. İşte türk mutfağının ünlü etli sebze yemekleri:

    Bastılar
    Türlüler
    Güvençler
    Musakkalar
    Silkmeler
    Oturtmalar
    Karnıyarıklar


    Etli Sebze Yemeği Tarifi:


    Malzemeler
    1.5 Çorba Kaşığı Margarin
    1/2 Kg Kuşbaşı Et
    1 Adet Soğan
    2 Adet Küçük Doğranmış Domates
    3 Adet Sivribiber
    1 Adet Patates
    1 Adet Patlıcan
    1 Adet Kabak
    6 Adet Brüksel Lahanası
    Tuz , Karabiber , Maydanoz

    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın.

    Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın. Birbuçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin. Etleri yağda kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirin.

    Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin. En son brüksel lahanasını ilave edin. Tuz ve karabiberini katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.