ne zaman hangi balık yenir

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Hangi balık ne zaman yenir
    Balıkların en lezzetli ayları
    Hangi ayda hangi balık yenir


    AHTAPOT: Yılan her ayı yenilebilir. Her ay aynı tad ve lezzeti bulabilirsiniz.

    AKYA: Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları en lezzetli aylarıdır. Bu aylar tercih edilmelidir

    ALABALIK:Alabalıkta her ay aynı tadda yenebilecek balıklardandır.

    BARBUNYA: En leziz ayları Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayıdır.

    ÇİNEKOP: Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında en leziz dönemini yaşar Çinekop

    ÇİPURA:Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında tercih etmelisiniz.

    DİL BALIĞI: Eylül ve Ekim ayları bu balık türü için oldukça iyi bir zamanlama olur.

    HAMSİ: Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat ayları hamsinin en lezzetli zamanıdır.

    İSKORPİT: iskorpit için doğru zaman Ekim, Kasım ve Aralık aylarıdır.

    İSTAVRİT: Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında tercih edilmelidir.

    İZMARİT: İzmarit yemek için en doğru zaman Şubat, Mart ve Nisan aylarıdır.

    KALKAN: Kalkan Mayıs, Kasım ve Aralık aylarındada yenebilir ama bunun dışındaki zamanlarda gerçekten lezizdir.

    KEFAL:Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında tercih edilmelidir.