Nar gibi kızarmış tavuk için püf noktası nedir?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Yasemin tarafından 21 Ocak 2014 tarihinde açılan konu


  1. nar gibi kızarmış tavuk için püf noktası



    Sizlere bu kısa yazımızda nar gibi bir tavuk nasıl kızartılır paylaşacağız.Sizde sevdiklerinize çocuklarınıza ve misafirlerinize aşağıdaki reismde gördüğünüz gibi nar gibi kıpkırmızı bir tavuk pişirmek istemezmisiniz.Cevabınız evet elbette isteriz ise hemen püf noktaları dikkate alarak okuyun ve sizlerde nefis nar gibi kızarmış bir tavuk hazırlayın.

    Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....Tavuğunuzun nar gibi kızarması için üzerine limon suyu ve tuz serpin sonrasında üzerine biraz şeker ilave ederseniz yine nar gibi kızarır.

    Ayrıca Fırında kızartılacak tavuğun altın renginde ve kıtır kıtır olması için tavuk haşlandıktan
    sonra üzerine bolca un sürün ve fırına o şekilde verin. Tavuğunuzun daha yumuşak mis kokulu ve lezzetli olması için üzerini limon kabuğu ile iyice ovun. Pişen tavuğunuza biraz limon kabuğu eklerseniz daha lezzetli ve mis kokulu olur.Tavuğunuzu fırınlarken defne yaprağı ve tane karabiber koyabilirsiniz.
    Tavuğu fırınlarken bol kek koyabilirsiniz.Tavuk kızartırken mutlaka üzerinde derisi olmalıdır çünkü tavuğun derisi daha güzel kızarmayı sağlayacaktır.

    nar-gibi-kizarmis-tavuk-.