Napoliten sos

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. NAPOLİTEN SOS

    Malzemesi :

    50 gr. yağ
    400 gr. konkase domates
    4 diş sarımsak
    2 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
    100 ml. dömi glass
    500 m. domates suyu
    maydanoz (ince kıyılmış)
    taze çekilmiş karabiber
    tuz

    Hazırlanışı :

    Yağı tencerede eritin. Konkase domatesleri ilave edip karıştırın. Sarmısağı ve çarliston biberleri ekleyerek pişirin. Dömi glas ve domates sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberini koyun. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın ve üzerine maydonoz serpiştirin.

    Bu sos spagetti, ravyoli, erişte, kaneloni ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir.