Napoli Usulü Levrek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bloom tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Napoli Usulü Levrek Tarifi

    Malzemeler

    2 adet levrek
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    10 adet taze soğan
    Tuz-karabiber
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı balıksuyu
    2 yemek kaşığı sıvı Sana
    5 adet domates
    2 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı biberiye
    2 yemek kaşığı sirke

    Yapılışı

    Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız.

    Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız.

    Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız.

    Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz.

    Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız.

    Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

    Domatesler yumuşayınca ateşten alınız.

    Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz.

    Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz.
    [​IMG]
    (Sıcak olarak servis ediniz.)
     



  2. Cevap: Napoli Usulü Levrek Tarifi Resimli

    Boşverin Napoli usulü levreği.Şöyle karadeniz usulü bi hamsi tava iyi olurdu