Muzlu Damla Sakızlı Güllaç

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 16 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Muzlu Damla Sakızlı Güllaç
    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 1 litre süt
    * 1 su b.toz şeker
    * 2 çorba k.un
    * 2 çorba k.nişasta
    * 1 yumurta sarısı
    * damla sakızı

    Güllaç için:

    * 8 yaprak güllaç
    * 5 su b.süt
    * 1 su b.toz şeker

    Üzeri için:

    * muz
    * yeşil fıstık
    * nar

    Hazırlanışı :

    ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.
     



  2. Cevap: Muzlu Damla Sakızlı Güllaç

    Ay bu hatun beni çatlatacak tatlı sevmem ama okudukca of diyorsunn..Hazannnn ramazandan sonra Blue ye gidiyoruz ona göreee..Hepisinden istiyorum blueciğim hepisinde..:f61:
     



  3. Cevap: Muzlu Damla Sakızlı Güllaç

    yandınnn blue:D tşkler paylaşım için denicem