Muz Şurubu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Muz Şurubu Tarifi
    Muz Şurubu nasıl yapılır

    MALZEMELER:

    1 kilo muz,

    1 su bardağı kaynar su,

    4 su bardağı toz şeker,

    1 su bardağı su.

    Muz Şurubu

    [​IMG]

    YAPILIŞI

    Muzların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir.

    • Tencereye konur, üstüne 1 bardak kaynar su dökülür.

    • Kapağı iyice kapatıldıktan sonra 12 saat bekletilir.

    • Sonra, ezerek süzgeçten geçirilir.

    • Şeker, 1 bardak suda kaynatılıp, kestirildikten sonra, muz suyuna katılır.

    • 1 taşım kaynatılır. Üstünden “köpüğü” alındıktan sonra şişeleme doldurulup saklanır.