Muz Marmelatlı Saray Revani Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 24 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Muzlu Marmelatlı Saray Revanisi nasıl yapılır


    Muz Marmelatlı Saray Revani Tatlısı Tarifi

    Muz Marmelatlı Saray Revani Malzemeler
    2 su bardağı un
    2 su bardağı tozşeker
    6 adet yumurta
    yarım paket kabartma tozu
    2 paket vanilya
    bir buçuk su bardağı marmelat
    iri dövülmüş ceviz ya da fındık
    2 adet mut
    şerbet için: 4 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    ¼ limon dilimi

    [​IMG]

    Muz Marmelatlı Saray Revani Yapılışı
    Şerbet için tozşeker, su ve limon dilimini birlikte kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için, yumurtaları, 2 su bardağı tozşeker ile birlikte mikserle köpürene dek çırpın. Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpın. Köşeli bir tepsiyi yağlayıp, üzerine biraz tozşeker serpiştirin. Hamuru, tepsiye döküp 200 derece fırında pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine ince bir kat marmelat sürün ve fındık ya da ceviz serpin. Muzları yerleştirip hemen sıcakken rulo yaparak sarın. 1 cm aralıklarla kesin ve servis tabağına dizin. Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti ruloların üzerine gezdirip, servis yapın.



    alıntı