mutfaktaki pratik bilgiler

'Bunları biliyormusunuz' forumunda ayla tarafından 27 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Mutfaktaki pratik bilgiler

    Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.

    Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.

    Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz.
    Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin.
    Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

    Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin.
    Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.

    Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.

    Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun.
    8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.

    Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin.
    Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
    Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

    Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.

    Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.

    Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,
    elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.

    Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan
    icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.

    Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,
    5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

    Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun.
    Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.

    Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz
    curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.

    Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun.
    Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin.
    Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

    Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz,
    istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

    Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok.
    Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.

    Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir