Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları

'Bunları biliyormusunuz' forumunda YAREN tarafından 28 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kış için domates nasıl hazırlanır,soğan nasıl saklanır ve bunun gibi sorulara yanıt bulacağınız pratik bilgiler..
    Mutfakta işlerinizi kolaylaştırıcak, yemek yaparken yardımcınız olacak pratik mutfak bilgileri.

    Taze Domatesi Kışa Hazırlamak

    Yaz mevsiminde hormonsuz yetiştirilmiş domatesleri kışa hazırlamak istiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit. Domateslerin kabuklarını soymadan rondodan geçirin. Domates püresini buz kalıplarına dökün. Derin dondurucu ya da buzlukta saklayın. Bu sayede her ihtiyaç duyduğunuz anda buz kalıplarından donmuş domates püresi çıkarıp, çözülmesini beklemeden direkt olarak yemeklerinize ekleyebilirsiniz.


    Her Zaman Hazır Doğranmış Soğan


    Yemek yaparken en sık kullandığımız sebzelerden biri soğandır. Her defasında soğan soymak ve doğramak yorucu olabilir. İşinizi kolaylaştıracak yöntemse çok basit. 1 hafta yetecek kadar soğanı soyun. Yemekte kullanacağınız porsiyon kadar buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetleri derin dondurucu ya da buzdolabına kaldırın. Her ihtiyaç duyduğunuzda hazır doğranmış soğanları dolaptan alın, çözülmesini beklemeden yemek için kullanın. Dilerseniz, marketlerde oldukça uygun fiyata satılan hazır doğranmış soğanlardan da alabilirsiniz.


    Doğal Tavuk ya da Et Suyu Yapmak


    Tavuk ya da et haşladığınızda çıkan suyu ne yapıyorsunuz? En fazla 1 ya da 2 bardağını pilav ya da çorba için kullanıyorsunuzdur. Pratik ve doğal et, tavuk suyu yapabileceğiniz yöntemle hiçbir haşlama suyu ziyan olmayacak. Tavuk ya da et suyu haşlandıktan sonra suyunu soğutun. Soğuyan suyu buz kalıplarına ya da buz poşetlerine pay edin. Derin dondurucu ya da buzlukta saklayın. Her ihtiyaç duyduğunuz anda çıkarıp pilav ve çorbalarınız için kullanın.