Mutfak için pratik bilgiler

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Büsra tarafından 16 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Mutfak için pratik bilgiler
    Pratik bilgiler

    Bunları hemen ablama söylemeliyim :)



    [​IMG]


    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
    Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
    Kızartma yağını birkaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
    Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
    Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
    Çekmecelerin içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.