Mutancana Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mutancana Tarifi Resimli
    Resimli Mutancana Tarifi
    Mutancana Nasıl Yapılır

    Mutancana

    Malzemeleri
    kuzu eti 1,6 gr.
    kızıl üzüm (1 avuç) 75gr.
    arpacık soğanı 100 gr.
    soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr.
    incir (4 adet) 50 gr.
    tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.
    bal (2 çorba kaşığı) 40 gr.
    tuz (2 çay kaşığı) 10 gr.
    su (2 su bardağı)
    sumak (2 çay kaşığı) 5 gr.
    un (1 çorba kaşığı) 15 gr.

    Hazırlanışı
    Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin. Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin.

    Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

    Yemek piştikden sonra üzerine sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın.Afiyet olsun

    [​IMG]