Muhallebili Tel Kadayıf

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF

    [​IMG]

    MALZEMESİ

    Yarım kilo tel kadayıf

    2 kahve fincanı tereyağı

    4 su bardağı süt

    6 kahve fincanı tozşeker

    2 kahve fincanı pirinç unu

    2 kahve fincanı nişasta

    2 yumurta sarısı

    1 kahve kaşığı tuz

    1 çay fincanı portakal kabuğu reçeli

    Şurubu İçİn;

    Yaklaşık 2 su bardağı tozşeker

    1 su bardağından biraz fazla su

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    HAZIRLANIŞI

    Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını tereyağıyla yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Sütü tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

    Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın. Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin.Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet Olsun..​