Muhallebili Kadayıf Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

    Malzemeler:

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz

    Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Muhallebi Malzemeleri:


    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

    Hazırlanması:

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine serin.

    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Muhallebili Kadayıf Tatlısı

    Çok sevdiğim ve hafif bir tatlı. Servisinin kolay olması açısından küçük kaselerde de yapılabilir
    :f40: