Muhallebili Kadayıf Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 21 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır


    Muhallebili Kadayıf yapılışı


    Muhallebili Kadayıf Malzemeler:

    Muhallebisi için:
    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
    1 paket kremşanti veya süt kreması

    Kadayıfı için:
    250gr. kadayıf
    yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    yarım su bardağı veya daha az tozşeker


    [​IMG]


    Muhallebili Kadayıf Tarifi

    1. Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
    2. Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
    3. Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
    4. Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
    5. Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
    6. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
    7. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
    8. Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
    9. Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir.