Muhallebi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 21 Mart 2012 tarihinde açılan konu




  1. Çikolatalı Muhallebi Tarifi


    MALZEMELER

    1kg süt

    2,5bardak şeker

    2bardak un

    100gr margarin

    4adet yumurta

    2paket bitter çikolata


    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI
    Margarini eritin, içine unu katıp kavurun. 4 bardak soğuk sütü katarak kıvamı gelene kadar pişirin. Ocaktan indirip ½ saat mixerde çırpın. Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendirin. Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritin içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıp boza kıvamına getirin. Bu karışımı dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üstüne yedirin.

    Su Muhallebisi

    Malzemeler

    4 çay bardağı süt

    8 çay bardağı ılık su

    1,5 su bardağı şeker

    2 çay bardağı nişasta

    1 paket vanilya

    [​IMG]

    Muhallebi Tarifi

    Soğuk süt ile su orta boy bir tencereye koyun. Üstüne nişasta koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra ocağa koyun. Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun. Elde edilen karışımı hafifçe ıslattığınız bir borcama koyun. Dolapta bir gece boyunca dinlendirin. Sonraki gün muhallebiyi kare kare keserek dilerseniz üstüne pudra şekeri de dökerek servis yapınız.

    Tel Kadayıflı Muhallebi


    Malzemeler
    250 gr kadayıf
    5 yemek kaşığı toz şeker
    4 yemek kaşığı tereyağ
    1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

    Muhallebi için malzemeler:

    1 litre süt
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket krem şant

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için arada karıştırın. Biraz uzun sürebilir. İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
    Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın. Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.