Modern Şerbetler

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 19 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Hacivat şerbeti
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    [​IMG]

    Malzemeler:



    400 cl şeftali suyu

    400 cl portakal suyu

    2 elma

    6 cl pekmez

    4 kuru incir

    4-5 parça kırık buz

    Hazırlanışı:
    * Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru incir,
    elma dilimleri ve pekmezi blenderde püre haline getirin.

    * Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın. Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kıırık buz parçaları ilave ederek hemen servis yapın.
     



  2. Karagöz şerbeti
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    [​IMG]

    Malzemeler:


    200 cl portakal suyu

    200 cl ananas suyu

    200 cl kivi suyu

    2 ayva

    Yarım demet taze nane

    6 cl çilek reçeli

    4 kayısı kurusu

    4-5 parça kırık buz

    Hazırlanışı:
    * Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru kayısı, çilek reçeli, nane ve ayva dilimlerini blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın.

    * Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kırık buz parçaları ekleyip
    bekletmeden servis yapın.
     



  3. Şehzade şerbeti
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    [​IMG]

    Malzemeler:


    200 gr kavun

    400 cl çilek suyu

    400 cl ananas suyu

    6 cl bal

    4 kuru kayısı

    4 -5 parça kırık buz

    Hazırlanışı:
    * Ananas ve çilek suyunu bir kapta karıştırın. Kavun ve kayısı kurularını blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını blendere ilave edip karıştırın.
    * Hazırladığınız şerbeti kokteyl bardaklarına paylaştırıp kırık buz parçaları ekleyin ve hemen servis yapın.
     



  4. Yeniçeri şerbeti
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    [​IMG]
    Malzemeler:


    200 gr karpuz

    200 gr kavun

    400 cl portakal suyu

    400 cl şeftali suyu

    6 cl pekmez

    4 parça kırık buz

    Hazırlanışı:
    * Kavun ve karpuzun çekirdeklerini temizleyip blenderde püre
    haline getirin. Portakal ve şeftali suyunu bir kapta karıştırın. Pekmez ve meyve suyunu püreye ekleyip karıştırın.
    * Hazırladığınız şerbeti kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kırık buz parçaları ekleyip servis yapın.