Mısır çorbası tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 7 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. mısır çorbası,mısır çorbası yapımı,mısır çorbası yoğurtlu,mısır çorbası nasıl yapılır,mısır çorbası tarifi,mısır çorbasının yapılışı


    Mısır çorbası tarifi haşlanmış mısırla değil kurutulmuş ve dövülmüş mısırla yapılıyor..

    [​IMG]

    Malzemeler
    Dövme mısır,
    Yoğurt,
    Tereyağı,
    Tuz, pulbiber ve nane

    Yapılışı
    Öncelikle mısırı ılık suda en az altı saat bekleterek, şişip yumuşamasını sağlayalım.
    Yumuşayan mısırı, ölçüsü oranında su ilavesi ile iyice pişirelim.Mısırın piştiğinden emin olduktan sonra, yine mısırın ölçüsü ile orantılı miktarda yoğurdu, pürüssüz oluncaya kadar çırpalım ve çırpma kabımızın içine, kaşık kaşık mısırın suyundan ekleyerek, yoğurdun gevşemesini ve kesilmesini önleyelim.

    Gevşeyen yoğurdu, karıştırarak, mısıra ekleyelim ve kesilmemesi için devamlı karıştıralım.

    Çorbamız kaynamaya başladığında tuzunu atalım ve 5 dakika kadar kaynatıp, altını kapatalım.

    Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine pulbiber ve nane ekleyip, bir iki karıştırdıktan sonra soğumasına müsade etmeden mısır çorbamızın üzerine dökelim.
    Biraz ılınmasını bekledikten sonra servis yapılır.