Mis gibi Etli Nohut Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Etli Nohut için Mazemeler
    [​IMG]
    2 su bardağı nohut
    250 gram kuşbaşı koyun eti
    2 adet soğan
    2 adet domates
    2 kaşık sade yağ
    Tuz
    Biber

    Etli nohut tarifi


    Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp 15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur. Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur. Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir.