Milföylü Tavuk But

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 28 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Milföylü Tavuk But

    Tavuk ve milföyle nefis bir tarif.Bizzat denenmiştir.:f196:

    [​IMG]

    Malzemeler


    4 adet tavuk baget
    4 adet milföy hamuru

    Hazırlanışı




    Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın.
    Kaynayan tencereye tavuk baget, tuzu ekleyin.
    Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
    Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
    Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin.
    Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın.
    Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın.
    Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın.
    Üzerine yumurta sarısı sürün.
    Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin.
    Sıcakken servis yapın.

    Not:Tavukları milföye sararken isteğe göre karabiber ve kaşar ile tatlandırabilirisiniz.

    Afiyet olsun