Milföylü Pilav

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 2 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Milföy hamuru ile lezzeti bir pilav yapmaya ne dersiniz? Bilindiği gibi miflöy hamuru hemn tatlı hemde tuzlu tarifler için kullanılabiliyor.
    Milföylü Pilav Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 su bardağı pirinç
    2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet çarliston biber
    1 adet orta boy havuç
    1 adet tatlı kırmızı biber
    4 adet milföy hamuru
    1 adet yumurta
    Tuz

    Yapılışı

    Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip iyice yıkayın.
    Fazla suyunu iyice süzdürün.
    Pilav tenceresine tereyağı alıp kızdırın.
    Üzerine pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
    Pirincin üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir kez karıştırın.
    Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin.
    Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine temiz bir havlu kapatıp bekletin.
    Çarliston, havuç ve tatlı kırmızı biberi yıkayıp küp küp doğrayın.
    Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.
    Bibeleri tavada kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine çıkarın.
    Doğrandığınız havuçları kalan yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkarın.
    Pilav, kızarmış biberler ve havucu derin bir kasede harmanlayın.
    Isıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın.
    Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın.
    Oklavayla üzerinden geçerek birbirlerine yapışamlarını ve büyük bir kare olmalarını sağlayın.
    Milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın.
    Üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürün.
    Önceden ısıtılmış fırında milföy kızarana kadar pişirin.
     



  2. Cevap: Milföylü Pilav

    Hemen şimdi mi yapalım yarına kalabilirmi :f40: