Milföylü kalp pasta

'Damak Keyfi' forumunda Mirayy tarafından 11 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:
    18 tane milföy hamuru, 700 ml süt, 2 çay bardağı tozşeker, 1.5 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 2 yumurta sarısı, 2 paket vanilya, 30 gr tereyağı

    SÜSLEMEK İÇİN: Frenküzümü, Nane yaprakları, Pudraşekeri

    **********************************************************************************************

    6 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA - PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

    Krema için, süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alıp malzemeler özleşene kadar çırpın. Sürekli karıştırarak puding kıvamında pişirin. Piştikten sonra 30 gr tereyağı ilave edin. Sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Milföy hamurlarını kalp şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.


    Pişen hamurları tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın. Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürerek 3 tanesini üst üste dizin. Üzerlerini frenküzümleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


    Afiyet Olsun.......
     



  2. Cevap: Milföylü kalp pasta

    Nefis bir görünümü var. Yanlız miflöyleri pişirince onları alıp arasına krema sürmek bir hayli zor oluyordur. Çünkü miflöyün pişmiş halini pilirsiniz :f20:
     



  3. Cevap: Milföylü kalp pasta

    :f63: Bayağı bir kabarmış olacaktır.Ama sanırım katlanmadığı için yüzeyine rahatça sürülebilir..
    Denemek lazım..tarif için teşekkürler Merve:f40: