Milföylü Çanak Kebap Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 15 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Milföylü Çanak Kebap Tarifi
    Milföylü Çanak Kebap Tarifi yapılışı

    Milföylü Çanak Kebap


    [​IMG]

    Malzemeler:
    - 1 kg. kuşbaşı kuzu eti,
    - 15-20 adet arpacık soğan,
    - 15 adet kiraz domates,
    - 5 adet sivri biber,
    - 5 diş sarmısak,
    - Tuz, karabiber, kekik,
    - 6 adet milföy hamuru,
    - 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

    Yapılışı: Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.