Milföyden kolay baklava

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 11 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Milföy hamuruyla pratik ve lezzetli baklavalar yapabilirsiniz.Üstelik baklava yapmak için incecik yufka açma yeteneğine de gerek yok..
    Milföy baklava
    [​IMG]

    Malzemeler

    10 adet milföy hamuru
    1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
    100 gram tereyağı

    Şerbet için

    2 su bardağı toz şeker
    1,5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı

    Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
    Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
    Şerbetin ılınması için bekletin.
    Tereyağını kısık ateşte eritin.
    5 adet milföy hamurunu üst üste dizin.
    Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
    Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
    Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin.
    Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
    Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın.
    Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin.
    Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün.
    Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
    Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
    Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
    Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
     



  2. Cevap: Milföyden kolay baklava

    güzel görünüyor denemek lazım..
     



  3. Cevap: Milföyden kolay baklava

    1 yıldır denicem ama cesaret edemiyorum :D Deneyen olursa ya da olduysa yorum yaparsa sevinirim :)