Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Elfida tarafından 29 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mikrodalga fırın kullanmanın püf noktaları
    Mikrodalga fırın kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

    Mikrodalga fırın, su moleküllerinin yer değiştirmesi yöntemiyle pişirme sağlarYani yiyecekleri ne kızartır, ne de haşlar. Lezzeti yoğun olarak korumak için yiyecekler ağızları kapalı olarak pişirilmelidir.

    Geleneksel bir tarifi mikrodalga fırında pişirmek istediğinizde, tarifte verilen pişme süresini 1/2 oranında azaltın ve pişerken sürekli kontrol edin


    Yemekler nasıl renklendirilir? Mikrodalga fırında pişen yemeğe renk ve tat katmak için üzerine biraz kırmızı biber veya kavrulmuş toz ceviz serpin Tatlılar için kavrulmuş toz badem, esmer şeker veya tarçın da kullanabilirsiniz

    Ne tür kaplar kullanılır? Seramik ve porselen yerine cam veya plastik kaplar tercih edilmelidir


    Mikrodalgada pişireceğiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kısımları ortaya gelecek şekilde kaba dizin. Böylece yiyeceklerin her tarafının eşit pişmesini sağlamış olursunuz


    Uygun kabı seçmek Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın uygun olup olmadığını test etmek için, kabın ortasına soğuk su dolu bir bardak yerleştirip, fırını da en yüksek devrine getirin. 2 dakika ısıtıp bekleyin. Su kaynarken bardak ılık olmalı, fakat kap soğuk kalmalıdır. Eğer kap ısınmış ise mikrodalga fırın için uygun değil demektir Hiçbir zaman metalik veya metal dekorlu kap ve alüminyum folyo kullanmayın