Midyeli Pilav

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Midyeli Pilav
    Midyeli Pilav Tarifi
    Midyeli Pilav Yapılışı


    [​IMG]


    MALZEMELER
    300 gram midye içi

    3 çorba kaşığı tereyağı

    3 çorba kaşığı sıvı yağ

    1.5 kase pirinç
    2,5 kase et suyu

    1 adet soğan

    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    1/2 çay kaşığı tarçın

    1/2 çay kaşığı yenibahar

    2 tatlı kaşığı kuş üzümü

    1 adet küp şeker

    Tuz, karabiber

    Pirinçleri suda 20 dakika kadar bekletin. Pilav tenceresine tereyağını koyun ve eritin, daha sonra sıvı yağı da ekleyip, fıstıklar ve doğranmış soğanla birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin, kuş üzümü, şeker, tuz, tarçın, yeni bahar, karabiber ve midyeleri ilave edin. Son olarak et suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.