Midye Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Midye Tatlısı Nasıl Yapılır


    Midye Tatlısı yapılışı

    Midye Tatlısı malzemeler

    1 çay bardağı süt
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    yarım paket yaş maya
    1 fiske tuz
    alabildiği kadar un

    İç harcı için

    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Şerbeti için

    3,5 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    yarım limon suyu

    [​IMG]

    Midye Tatlısı Tarifi

    Süt, yağ yumurta karıştırma kabında çırpma teli ile çırpıldıktan sonra azar azar un dökülerek ilave edilir şerbeti de hazırlanır..Başka bir kabın içerisinde kabartma tozu ile limon suyu karıştırılarak hamurun içine konulup yoğurulur..Hamur 10-12 parçaya ayrılır, parçaların her biri merdane yardımı ile açılıp 6tanesi aralarına nişasta serpilerek üs üste üste konup hamur tepsi büyüklüğünde açılır ve sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir buz dolabına konularak yarım saat bekletilir çıkarılıp birer parmak arayla kesilir ve çay tabağı büyüklüğünde açılarak içine ceviz konulup kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir üstlerine eritilmiş tereyağı sürülüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına koyarak pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra soğutulmuş şerbet dökülür ve servise hazır hale getirilir…

    Afiyet Olsun