Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Midye Şeklinde kıymalı börek tarifi
    Midye şeklinde kıymalı börek tarifi

    Malzemeler :
    1 su b.su
    1 su b.sıvıyağ
    1 su b.yoğurt
    2 yumurta
    tuz
    yarım limon suyu
    aldığı kadar un
    Ara katlar için:
    125 gr.margarin
    İç harcı için:
    1 çay haşlanmış pirinç
    250 gr.kavrulmuş kıyma
    4 yeşil soğan
    1 tutam maydonoz
    tuz,karabiber
    [​IMG]
    Hazırlanışı :
    İlk olarak hamuru hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına önce sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak çırpma teli ile iyice karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır. Hazırlana hamur açıldıktan sonra üzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 2-3 saat bekletilir. Dİğer taraftan iç harça hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır. Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır.
    Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları üste gelecek şekilde konularak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra içine hazırlanan harç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bir süre bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.