Midye Salması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Midye Salması Tarifi Resimli
    Resimli Midye Salması Tarifi
    Midye Salması Tarifi
    Midye Salması nasıl yapılır, Midye Salması yemek tarifi
    [​IMG]
    Midye Salması
    Malzemeler
    3 bardak kaynar su
    birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber
    1 bardak zeytinyağı
    2 kaşık domates salçası
    2 bardak pilavlık pirinç
    1 kilo soğan
    100 adet orta boy kabuklu midye

    Hazırlanışı
    Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır. Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir. Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır.

    Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır.