Midye Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Midye Buğulama Nasıl Yapılır
    Midye Buğulama resimli tarif
    resimli Midye Buğulama Tarifi
    Midye Buğulama Yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler

    50 Adet Midye
    1 Su Bardağı Beyaz Şarap
    2 Adet Arpacık Soğanı
    1 Adet Havuç (İnce Kıyılmış)
    1 Diş Sarımsak (Dövülmüş)
    1 Yemek Kaşığı Karabiber (Tane)
    1 Buket Garni
    1 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış)
    3 Çorba Kaşığı Krema
    2 Adet Yumurta Sarısı
    1 Tutam Tuz

    Midye Buğulama Nasıl Yapılır?

    1. Midyeleri soğuk suda iyice temizleyin ve beyaz şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarımsak, karabiber taneleri ve garni ile birlikte tencereye koyup ağır ateşte kaynatın. Kaynayan tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar daha bırakın.

    2. Tencerenin altını kapatıp midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafifçe sallayın sonra midyeleri tek tek servis tabağına alarak sıralayın ve sıcak kalmalarına özen gösterin.

    3. Tenceredeki suyu yarısına eksilene kadar kaynatın.

    4. Bir kase içinde tuz, ince kıyılmış maydonoz, çiğ krema ve yumurta sarısını çırparak, tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirene dek karıştırın.

    5. Hazırladığınız sosu midyelerin üzerine döküp hemen servis yapın.

    Garni: Birbirine bağlanarak kurutulmuş defne yaprağı, maydonoz, kekiktir. Yemek kaynarken içine atıldığında hoş koku salar ve yemeğe hoş bir tat katar.