Mezgit Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. resimli Mezgit Buğulama Tarifi
    Mezgit Buğulama nasıl yapılır
    Mezgit Buğulama malzemeleri

    Malzemeler
    • 1/2 kg mezgit
    • 2 adet domates
    • 2 adet yeşil biber
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1.5 su bardağı su
    • 1/2 demet maydanoz
    • 3 adet marul yaprağı
    • Tuz ve karabiber

    [​IMG]

    Mezgit Buğulama Tarifi

    • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz.
    • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız.
    • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz.
    • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
    Sıcak servis yapınız.