Meze Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 11 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Meze tarifler
    Meze ve salatalar
    [​IMG]

    Pembe Sultan Mezesi

    Pembe rengiyle göz zevkinize uygun hem pratik hem de lezzetli bir meze tarifi

    Malzemeleri

    1 adet mor lahana
    1 kâse yoğurt
    2 yemek kaşığı mayonez
    2 diş sarımsak
    Damak tadınıza göre tuz

    Yapılışı

    Mor lahanayı rendeleyin.
    Kabukları soyulmuş sarımsakları, yoğurt, mayonez ve mor lahanayı mutfak robotuna alın.
    Rengi pembeleşene ve püre kıvamına gelene dek robotta çekin.
    Siyah zeytinle servis yapabilirsiniz.

    Babagannuş Tarifi

    Közlenmiş patlıcan, biber ve tahinin uyumlu tadı Babagannuş tarifi

    Malzemeler

    3 adet bostan patlıcanı
    4 diş sarımsak (ezilmiş)
    1 su bardağı süzme yoğurt
    1 adet limonun suyu
    4 yemek kaşığı tahin
    Üzeri için kırmızı pul biber
    Damak tadınıza göre tuz

    Yapılışı

    Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
    Orta büyüklükte doğrayıp derin bir kâseye alın.
    Üzerine limon suyu sıkın.
    Ayrı bir kâsede yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştırın.
    Yoğurtlu karışımı patlıcanın üzerine ekleyip hafifçe karıştırın.
    Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber serpin.